27.6.09

ÇEVRECİ KONUT PROJESİ

Geçtiğimiz günlerde Meksika’da, 36 konuluk konut kulesi için tasarım gerçekleştirdi. Bu konut kulesi, mustakil ev konforundan fedakarlık etmeden ama razidans içinde, şehir merkezinde bir yaşam vaad ediyor. Her katta ve düzeyde tasarlanan bahçeler, daireler arasındaki kırılmalar ile şekillenmiş. Bu kırılmalar hem çekici bir görüntü hem de ev sakinlerine avantaj sağlamış.
Her kat planı,yaklaşık 160 metrekarelik bahçe ve 400 metrekare olan tek bir dairenin etrafında yeşil alan olacak şekilde düzenlenmiş. Planda hjiçbir daire diğer daireyi görmeyecek şekilde düzenlenmiş. Bu değişen kat planları, ağaçların büyümesine olanak sağlıyacak şekilde tasarlanmış, ağaçlar en büyük haliyle dahi rahatça sığabiliyor. İç yaşam alanınlarında, evin içine açıklık ve ferahlık hissi veren bahçe düzenlemesi, ev sakinlerine bahçe keyfini doyasıya yaşatma özelliklerine sahip







2 yorum:

  1. Ruyamda gorsem inanmam denilecek turden.Cok degisik .Zaman akip gittikce daha ne ilginclikler gorecegiz kimbilir..Kesinlikle super,Paylastigin icin sagol.Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. YORUMLARINIZ VE ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil