BURHANİYE GEDİZ MANDRASININ MEŞHUR LOR TATLISIArkadaşlar ben Burhaniyeliyim ...Eğer buraya yolunuz düşerse GEDİZ MANDIRASI na uğramadan geçmeyin... Dışarıdan baktığınızda dükkan çok fazla dikkat çekmez , ama içeriye girdiğinizde ,ürünleri tattığınızda , bu işin duayenleri olduğunu anlarsınız....Ürünler yöresel sütlerden elde ediliyor... koyun yoğurdu , tulum peyniri ve özellikle keçi peyniri , melik peynirı ,taze lor ,tatmadan geçemeyeceğiniz lezzetler...Lor demişken GEDİZ MANDRASI nın sahibinin hanımının elleriyle yaptığı lor tatlısına değinmeden geçemeyeceğim....Eğer şansınız varsa dükkana uğradığınızda bu tatlılardan bulabilirsiniz.... Eğer kalmadıysa sipariş verebilirsiniz ,ertesi gün uğrar alırsınız...Ben bu konuda çok şanslıyım...... kendileri benim komşum olur, eşi Seval hanım benim en yakın arkadaşımdır....Arkadaşım diye söylemiyorum ama,,,,, sağolsun bu tatlının tarifini bana verdi , evde bende yapıyorum ama arkadaşımın elinden bir başka güzel....Anneler günü duygusallığımıdır bilmiyorum , çocuklarıma bu tatlıdan yaptım ,güzel ve özel bir günde özel bir tatlı yapmak istedim....bunuda sizinle paylaşmadan edemedim..Mutlaka deneyin .çok kolay ve çok lezzetli , çok hafif bir tatlı...... kolay gelsin LOR TATLISI .750 .GR.. TAZE TUZSUZ LOR / 2 YUMURTA / 3 KAŞIK UN / 2 KAŞIK İRMİK / KABARTMA TOZU / Malzemenin hepsi yoğurulacak , cevizden biraz büyük topaklar yapıp yağlı tepsiye dizilecek..200 derecede alt üst pembeleşinceye kadar (çok kızartmayın ) pişirilecek... Ayrı bir yerde 4 BARDAK ŞEKER /5 BARDAK SU /3-4 KARANFİL ( tercihe bağlı ) kaynatılacak ... Soğumuş şerbet , tatlı fırından çıktıktan sonra üzerine dökülüp üstü kapatılacak......mutlaka deneyin..kolay gelsin
Burhaniyem adı bile güzel. Ah ah havası suyu herşeyiyle muhteşem bir yer. Şimdi orada olmak vardı.... Ne kadar şanslısınız
YanıtlaSil