KAVURUCU SICAKLAR bastırdı, yılın en sıcak günlerini yaşıyoruz. Allah rahmet eylesin,annanemin bir lafı vardır, hiç unutmam...recep ayında ekilir,şaban ayında sulanır , ramazanda hasat yapılır....diye. demekki herşey zamanında olması gerekiyor. bu sıcaklıklarında olması gerekiyormuş . Bizde sıcaklardan çok fazla etkilenmememiz için önlemimizi alacağız. güneşe çok çıkmıyacağız, serin tutacak giysiler giyeceğiz , bol bol sıvı alacağız.. Bol sıvı derken özellikle gazlı içeceklerden kaçınmamız gerekiyor..bunun yerine evde kendimizin yaptığı basit bir limonata bunların hepsine bedel.....Yemek kitaplarından araştırdım,okadar çok çeşidi varki, biri mutlaka sizin damak zevkinize uyuyordur.. ..Gözünüzde canlandırın......Buz gibi LİMONATA , yanında TIRTIL KURABİYE veya UN KURABİYESİ veya MANTAR KURABİYE VS ,.. VS.. dediğim gibi sizin damak zevkinize kalmış.....Size afiyet olsun...
ÇİLEKLİ LİMONATA
Malzemeler:
yarım kg çilek
2 tatlı kaşığı toz şeker
limon suyu
soda
Hazırlanışı:
Yıkayıp saplarını kopardığınız çilekleri şekerle beraber blendırdan geçirin.
Her bir bardağa 3 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın.
Dilerseniz bu karışımı buz kalıplarına dondurarak içeceklerinizde kullanabilirsiniz.
yarım kg çilek
2 tatlı kaşığı toz şeker
limon suyu
soda
Hazırlanışı:
Yıkayıp saplarını kopardığınız çilekleri şekerle beraber blendırdan geçirin.
Her bir bardağa 3 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın.
Dilerseniz bu karışımı buz kalıplarına dondurarak içeceklerinizde kullanabilirsiniz.
KIZILCIK ŞURUBU
MALZEMELER:
-1 kg. kızılcık-1 kg. şeker-2 limon
YAPILIŞI:
1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.
2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır.
3- Ilıyınca kavanozlara konur.
4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.
Not:
1) Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir.
2) Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır. NANELİ LİMONATA
MALZEMELER:
-1 kg. kızılcık-1 kg. şeker-2 limon
YAPILIŞI:
1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.
2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır.
3- Ilıyınca kavanozlara konur.
4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.
Not:
1) Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir.
2) Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır. NANELİ LİMONATA
Malzemeler:
10 adet Limon2 su bardağıToz şekerYarım demet Taze nane
Yapılışı:
Limonların kabukları rendelenir. Naneler ince kıyılır, naneler ve rendeler bir kaba yayılır.Üzerine 1/2 su bardagi toz seker serpilir. Buzdolabina 3 saat dinlenmeye koyulur.Limonlarin suyu sikilir. Içine kalan 1 1/2 su bardağı toz şeker eklenir ve şekerler eriyinceye kadar karıştırılır ve buzdolabına koyulur. 3 saat sonra şekerli kabuklar elle mıncıklanarak sulandırılır ve limon suyunun içine boca edilir.Sonra karışım ince süzgeçten süzülür ve buzdolabında tutulur.İhtiyaç olduğunda hazırlamış olduğunuz limonata şurubunun bir ölçeğine 4 ölçek su ilave edilir ve içilir
10 adet Limon2 su bardağıToz şekerYarım demet Taze nane
Yapılışı:
Limonların kabukları rendelenir. Naneler ince kıyılır, naneler ve rendeler bir kaba yayılır.Üzerine 1/2 su bardagi toz seker serpilir. Buzdolabina 3 saat dinlenmeye koyulur.Limonlarin suyu sikilir. Içine kalan 1 1/2 su bardağı toz şeker eklenir ve şekerler eriyinceye kadar karıştırılır ve buzdolabına koyulur. 3 saat sonra şekerli kabuklar elle mıncıklanarak sulandırılır ve limon suyunun içine boca edilir.Sonra karışım ince süzgeçten süzülür ve buzdolabında tutulur.İhtiyaç olduğunda hazırlamış olduğunuz limonata şurubunun bir ölçeğine 4 ölçek su ilave edilir ve içilir
LİMONATA
MALZEMELER:
-1 su bardağı şeker-7 bardak su-4 limon
YAPILIŞI:
1- Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Şekerle iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.
2- Süzülüp soğutulur.
3- Limonata, vitamin değerini kaybetmemesi için yapıldıktan sonra bekletilmeden içilmelidir.
Not: 1 bardak limonata için, 1,5 çorba kaşığı şeker, yarım limon hesap edilir
-1 su bardağı şeker-7 bardak su-4 limon
YAPILIŞI:
1- Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Şekerle iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.
2- Süzülüp soğutulur.
3- Limonata, vitamin değerini kaybetmemesi için yapıldıktan sonra bekletilmeden içilmelidir.
Not: 1 bardak limonata için, 1,5 çorba kaşığı şeker, yarım limon hesap edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder