17.7.09

AYVALIK......EGENİN İNCİSİ

..Ege sahillerinin en güzel ilçelerinden biridir Ayvalık. Burhaniye,ye 15 dak. uzaklıkta komşu olan Ayvalık,ı sizlere tanıtmaktan şeref duyarım....
Bugün oldukça keyifli bir tatil beldesi olan Ayvalık, geçmişte elverişli koyları ile korsanlar için cazip bir yöreymiş. İlerleyen zamanlarda Rum nüfusun hakim olduğu beldede, güzel Rum yapıları göze çarpıyor. Ayvalık koyunda yer alan adalardan sadece Cunda adasında yerleşim var. Taş evler, doğa ve tarihin buluştuğu yapısıyla Ayvalık, dinlendirici bir macera olabilir. Ayvalık aynı zamanda, zeytinciliğin oldukça yaygın olduğu bir kent. Oraya kadar gitmişken, zeytinyağını üretildiği yerden tatma ve birazını da evinize götürme şansı bulabilirsiniz Ayvalık doğal ve tarihi güzellikleri ile mutlaka görülmesi , ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri... Ayvalık koyunda 22 irili ufaklı ada bulunuyor. Özellikle Şeytan Sofrası'ndan Ayvalık'ı ve adaları izlemek çok keyifli... Şeytan Sofrasında demir bir kafes içinde şeytana ait olduğu söylenen büyük bir ayak izi var. Zaten bu mekan ismini buradan almış. Özellikle gün batımını fotoğrafçıların uğrak yeri olan Şeytan Sofrası'ndan mutlaka izlemelisiniz. Siz de buradan objektifinizle muhteşem görüntüler yakalayabilirsiniz.
Sarımsaklı upuzun kumsallarıyla deniz tutkunlarını cezbetmekte...Burada bir çok otel ve restoran bulunuyor. Sarımsaklı'nın uçsuz bucaksız kumsallarında bol bol güneşlenebilir, berrak sularında yüzebilirsiniz. Ayrıca plaj boyunca sıralanmış olan kafelerde hoş vakit geçirebilirsiniz. Bu kafelerde tavla ya da kağıt oyunları oynayabilir, güneşin yakıcı sıcağından uzaklaşabilirsiniz.





AYVALIK EVLERİKapıları, alınlıkları, kapı tokmakları, pencereleri, tahta ve taş işçiliği ile görülmeye değer Ayvalık evleri görenleri geçmişe yolculuğa götürür.






MEŞHUUUR TAŞ KAHVE......AYVALIĞA GELİPTE CUNDA TAŞ KAHVEDE MİS GİBİ TÜRK KAHVESİ İÇMEDEN GİDİLMEZ...


ÇAMLIK EVLERİ



Ayvalık’taki taş evler büyük bir olasılıkla Rum ustalar tarafından inşa edilmekteydiler. Ancak, bu mimari tarza “ Rum mimarisi “ demek mümkün değil. Bu tarz, o yıllarda ortaya çıkan mimari akımın, Ayvalık yöresinin malzemesi olan Sarımsak taşının da kullanılması etkisiyle oluşmuş bir sentezdir. Biz buna Neoklasik tarz diyoruz. Bu, ulusal bir tarz değildir. Öyle olsa idi, bugün kü Yunanistan ve Ege adalarında da bu tarzın var olması gerekirdi. Bu evler, bugün yoğunlukta Ayvalık’ta var ise, bunlara “ Ayvalık Evleri” dememiz daha doğru olacaktır.






ŞEYTANIN AYAK İZİ






TAŞ KAHVE





CUNDA.... ŞEYTAN SOFRASI.......Ayvalık’ta gün batımını izlemek isteyenlerin uğrak yeridir şeytan sofrası. Ayvalık’ın tüm güzelliklerini ayaklarınız altına alabildiğiniz yerin başında gelir. Kente gelen misafirler ve yerliler fırsat buldukça buraya gelip güneşin batışını izler. Kente biraz uzak da olsa ulaşımda hiç zorluk çekmiyorsunuz. Kent meydanından kalkan dolmuşlarla Şeytan Sofrası’na gidebilirsiniz. Şeytan Sofrası bir tepe üzerinde yer alıyor ve tepe lav birikintisidir. Tepe yuvarlak bir sofraya benziyor. Tepede bir ayak izi olduğuna ve bununda şeytana ait olduğuna inanılıyor. Gün batımı fotoğrafı çekmek isteyenlerin uğrak yerlerinden biridir Ayvalık’ta ki Şeytan Sofrası.

2 yorum:

  1. Harika resimler:)) Ailece Ayvalik hayraniyiz.
    Misgibi havasini, denizini ve guzelligini özledik. Cok sanslisiniz böyle guzel biryerde yasadiginiz icin. Insallah bizlerde ilerde öyle dusunuyoruz. Stockholm den sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. ben oralıyım ve oralı olmaktan gurur duyuyorum.

    YanıtlaSil