MİLFÖY TATLISI Malzemeler:4 milföy hamuruŞerbet için:1 su bardağı su1 su bardağı tozşeker1 çay kaşığı limonsuyuKızartmak için:Ayçiçek yağıSüslemek için:Toz tarçınYapılışı:Bir tencerede şerbet için su,tozşeker ve 1-2 damla limonu kaynatın ve soğumaya bırakın.Miföyleri 15 dk. oda ısısında bekletin.Tırtıklı kesici ile şerit şeklinde kesin.Dilerseniz ortasından sıkıca bükün.Bir tavada kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün.Sonra şerbetin içine atın.15 dk. bekletin ve şerbetten çıkarın.Toz tarçın serperek servis yapın.Afiyet olsun
TENCEREDE FİNCAN KEK :)1 Yumurta1 çay bardagı süt1,5 çay bardağı şeker2 çay bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu.Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır . (Türk kahvesi fincanlarının bir büyük boyu) Karışım fincanların yarısına kadar doldurulur , (istersniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz çok güzel oluyor) bir tencereye ılık suyu fincanların dışından yarısına gelecek kadar dök ve ağzı açık kaynamasını bekle, kaynayınca tencerenin kapagını kapat, ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişir, altnı kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir ---dilerseniz üzerine fincandan çıkardıktan sonra çikolata sosu ile ikram edebilirsiniz
LİMONLU PARFE
Malzemeler:1 paket limonlu jöle2.5 çay bardağı sıcak su2 paket krem şanti1.5 su bardağı süt1 limonun suyu1 limonun rendelenmiş kabuğuSos için:2 limon2 yemek kaşığı pudra şekeri1 çay kaşığı nişastaYapılışı:Krem şantiyi sütle koyulaşıncaya kadar çırpın.Jöleyi sıcak suda eritin ve ılınınca krem şantiyi ekleyin.Limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek karıştırın.Karışımı küçük kaselere paylaştırıp 3 saat derin dondurucuda bekeltin.Sos için; limonların suyunu sıkın,kabuklarını rendeleyin.Pudra şekeri ve nişastayı ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.Soğuduktan sonra parfenin üzerine dökerek servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder